Geiger NovFest på Atalante

Geiger anordnar för första gången någonsin på Atalante en minifestival på två dagar, NovFest. Atalante är en av mina favoritscener och kvällen blev späckad med en skön blandning av musik, men också grejer akterna hade på scenen. Fredagkvällen öppnade med Olle Petersson som framförde ett avskalat ljudlandskap där ljudets signal varierade allt efter hur en lodrät linje sakta svepte över en nattlig världskarta på vår kära planet, från NASA. Beroende på hur ljustätt det var och på vilken breddgrad den i natten upplysta urbaniseringen var så varierade ljudbilden. Den extremt statiska visuella effekten om man kan kalla det så, tvingade med rätta folk att blunda till och gör den inre njutningen. Jag tyckte om hans lagom breda ljudbild som var totalt kosmische.

Efteråt spelade duon RTTRSPRT som med takter, noise och stundtals kaos varierade mellan dansant känsla och aktivt lyssnande. Duons visuella effekter var formrena och suggestiva, i typisk techno/elektronisk anda och skapade visuella kapitel genom att skifta från hård geometri, till organiska former och diffus upplösning.

Hästköttskandalen, Marta Forsberg. Photo: Sanjin Đumišić.

Hästköttskandalen var fint. Därför att deras framförande är som den där 1:a januari då lugnet i en klar dag låter solen sent stiga upp, med några ting så som byggnader, träd eller gardiner som står i vägen. Där du anar något som ska börja om igen, födas på nytt och väcka dig en gång för alla. Förhoppningsfullt i en sakta upprepande musikstämningen, blandat med visuella effekter av Maria W Horn, lugnades sinnet ner i Atalantes scen. Hästköttskandalens musik är som en slags upprepande och ej färdig melodi likt samplingarna i Buddha Machine. Löst sammansatt och lika lösgörande skönt att lyssna på. Deras bandnamn konnoterar till något väldigt specifikt i tid och rum gällande människors ovana med animalisk mat det var kanske för stunden en kul konceptuell idé till ett bandnamn, men musiken är galaxer ifrån. Jag gav dom ett annat namn men det är oviktigt och snart släpper Hästköttskandalen ett album på vinyl. Lyssna in och se spelningen nedan! Vi har även ett inlägg dedikerat för Atalantes egna konsertvideor från festivalen Geiger konserter från Atalante.

Atalante Geiger Festival. Photo: Sanjin Đumišić.Sofia Härdig. Photo: Sanjin Đumišić.Opa Olle Petersson. Photo: Sanjin Đumišić.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Comments Yet.