Höstalbum Från Trion Rusconi – ‘History Sugar Dream’

Jag hörde och såg trion Rusconi för första gången på den fantastiska konserten, showen och dansföreställningen Listen For Heights på sommarens upplaga av Ystad Sweden Jazz Festival. Föreställningen var det bästa jag sett i år! Allt fanns med och allt fick sin plats mellan ljusen, musikstilarna av jazz, rock, krautrock och experimentella toner. Visuella projektioner avlöste varandra och dansörerna hängde mot bakgrund av silon och stjärnhimlen.

Listen for Heights, by Rusconi and Sardine Sauvage. Photo: Sanjin Đumišić.

I mars släpptes deras album History Sugar Dream som denna månad snurrat sig fast som oktoberalbumet hos mig. För det första är det ett tillbakalutat album trots dynamik och många instrument. Själva låtarna, sången och den dominerande instrumentala delen är blandade i stilar och spelsätt som i tio spår blir en enad och närvarande ljudbild.

Albumet är enligt bandet en bakåtresa till deras barndom där tid, drömmar, förhoppningar, fantasier och illusioner var verklighet. En tid då varje upplevelse var totalt ny och ens värld präglades av experiment och lekfullhet. Jag skulle säga att dom lyckades få till det, möjligen med hjälp av oktober månad som är dom fallna lövens månad. När envar oundvikligen minns tillbaks året, eller åren.

Trion består av Stefan Rusconi, Fabian Gisler och Claudio Strüby.

Listen for Heights, by Rusconi and Sardine Sauvage. Photo: Sanjin Đumišić.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Comments Yet.